Tira-Monchoucake

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 180 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 11-12-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 pakjes monchou
  • 75 gr basterdsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 250 ml hete sterke koffie
  • 5 el koffielikeur (bijv. Tia Maria)
  • 1 pak lange vingers (AH, 175gr)

Bereiden

Gelatine weken in water. In kom Monchou met suiker los roeren. In ander kom slagroom stijfkloppen. Gelatine uitknijpen en in helft van hete koffie oplossen. Koffielikeur door gelatinemengsel roeren. Koffiemengsel door Monchoumengsel kloppen. Slagroom erdoor spatelen. Rest van koffie in diep bord schenken en lange vingers een voor een snel door de koffie halen. Cakevorm vullen met laag lange vinder en 1/3 van Monchou-mengsel. Dit nog 2 keer herhalen. Cake minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven. Cake uit vorm nemen en met cacaopoeder bestrooien.

Materialen

cakevorm, inhoud 1,5 ltr ingevet of bekleed met plastic folie

Bronvermelding