Groentenspiesjes

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 12 champignons
  • 8 sjalotjes of kleine rode ui
  • 12 kleine tomaten
  • 4 eetl. olijfolie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theel. kruiden naar smaak
  • zout (grof)
  • 2 broden (stokbroden, turks brood)
  • verse pesto

Bereiden

Voorbereiding: Maak de paprika's schoon en verwijder de kapjes. Snijd de paprika's in de lengte door en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd deze helften eerst nog een keer in de lengte door en snijd vervolgens alle stukken in tweeën. Borstel de champignons schoon. Pel de sjalotjes. Rijg aan (bij voorkeur platte) spiesen de verschillende groenten: een stukje rode paprika wordt gevolgd door een champignon. Daarnaast komen een stukje groene paprika, een tomaatje, een sjalotje, een stukje rode paprika, etc. Giet de olie in een kom. Pel de knoflook en knijp deze boven de olie uit. Roer de knoflookpulp door de olie. Bestrijk de aan de spiesen geregen groenten eerst met een kwastje met deze olie en bestrooi ze ten slotte met de kruiden. Bereiding: Leg de spiesen op de barbecue, onder de ovengrill of op een grillpan en rooster ze ca. 10 minuten. Draai de spiesen tijdens het grillen af en toe om. Bestrooi de groenten na het roosteren met een beetje zout. Snijd de broden eerst in de lengte door en vervolgens doormidden. Bestrijk de binnenkant van de 4 stukken stokbrood met de pesto. Leg de spiesen op het stokbrood.

Bronvermelding