Pasta Gorgonzola uit de oven

Pasta, Hoofdgerecht, 1 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 11-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram penne of andere korte pasta
  • 2 eetl. olijfolie om te bakken
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1/2 prei, in ringetjes
  • 125 gram champignons
  • verse peper, evt. een gedroogd chilipepertje
  • 1/2 rode paprika in dunne reepjes
  • 100 gram gorgonzola
  • 2 eetl. crème fraîche

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm de olijfolie in de wok en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de prei en de champignons toe en bak even goed door. Breng op smaak met wat peper (de blauwe kaas zorgt voor voldoende zout) en voeg de paprika toe. Klop de gorgonzola los met de crème fraîche. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal, verdeel de groenten over de pasta en het gorgonzolamengsel daar weer over. Zet de schaal circa 15 minuten in de oven.

Bronvermelding