Kaasbitterballen

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-12-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200 ml melk
  • 200 gram geraspte belegen of oude kaas
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 3 eetl. paneermeel (of een gebroken beschuitje)
  • 1 ei
  • olie of vet om te frituren

Bereiden

Voorbereiding: Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk de helft van de melk erbij en blijf goed roeren tot een gladde massa ontstaat. Voeg de rest van de melk in gedeelten toe en laat de saus 1 minuut doorkoken. Neem de pan van de warmtebron en roer de kaas erdoor. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Verdeel het mengsel over een bord en laat afkoelen. Bereiding: Snijd het afgekoelde mengsel in 16 stukjes. Schep een stukje op een eetlepel en vorm er samen met een andere eetlepel een balletje van. Wentel deze door paneermeel. Klop het eiwit of ei los met 1 eetlepel water, haal de balletjes door dit mengsel en daarna weer door paneermeel. Verwarm het frituurvet tot 180ºC en bak 6 bitterballen tegelijk in het hete vet. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bronvermelding