Appelflapjes met marsepein en chocola

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-12-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram bittere chocola
  • 1 pakje diepvries bladerdeeg (10 st. van 10x10cm)
  • 2 appels
  • 2 eetl. limoen- of citroensap
  • 2 eetl. verkruimelde marsepein of amandelspijs
  • 1 losgeklopt ei

Bereiden

Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een snijplank op het aanrecht. Schep in het midden van elk plakje een hoopje van het appelmengsel. Bestrijk de zijkanten van de plakjes deeg met water. Vouw het deeg diagonaal op en druk de randen op elkaar. Druk de randen nog eens met de tanden van een vork aan. Leg de flapjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de flapjes met behulp van een kwastje met losgeklopt ei. Bak de flapjes in ca. 20 minuten goudbruin en knapperig. Dien meteen op.

Bronvermelding