Spinaziesalade met spekjes en garnalen

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 14-11-2004 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 7 eetlepels Olijfolie
  • 2 eetlepels Sherryazijn of wijnazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
  • 12 Grote garnalen, gekookt
  • 100 gram Doorregen spek, reepjes
  • 125 gram Spinazieblaadjes, vers
  • 1/2 krop Eikenbladsla, in stukken gescheurd
  • Zwarte peper & zout

Bereiden

Schik de eikenbladsla en de spinazie op vier borden. Klop voor de dressing 6 eetlepels olijfolie met de azijn, knoflook en mosterd en wat peper en zout en in een kleine pan. Zet de pan op een laag vuur en verhit de dressing tot de dressing iets dikker is. Hou de dressing warm. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak er, af en toe omscheppend, de spekjes knapperig. Voeg de garnalen toe en roerbak ze een paar minuten totdat ze doorgewarmd zijn. Schep de garnalen en de spekjes op het bedje van sla en giet er de warme dressing over. Direct serveren.

Materialen

* Garde * Kleine kookpan * Koekenpan

Bronvermelding