Provençaalse aardappelen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 12-12-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 3 pruimtomaten
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 bos/lenteuitjes
  • 1 theel. provençaalse kruiden
  • 4 eetl. olijfolie
  • zout en verse peper

Bereiden

Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappelen in stukken van gelijk formaat en kook ze in water met wat zout gaar. Giet af en laat droogstomen. Kruis de tomaten tegenover de steelaanzet in, dompel ze een paar tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de olijven in dunne plakjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Bereiding: Pureer de hete aardappelen grof met een stamper. Schep er de tomaat, de olijven, de bosui, de kruiden en de olie door. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer warm. Lekker bij vlees of vis van de barbecue.

Bronvermelding