Kruidige groentenpot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 13-12-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl. groene olijven zonder pit
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 1/2 theel. gemalen djinten (komijn)
  • 1 theel. paprikapoeder
  • zout

Bereiden

Voorbereiding: Pel de uien en snipper deze. Snijd de bleekselderij in plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verdeel de aubergine en de courgette in plakken. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze in parten. Bereiding: Verhit de olijfolie en roerbak hierin de gesneden groenten 5 minuten. Pers 2 teentjes knoflook erboven en meng de olijven en specerijen erdoor. Voeg zout naar smaak toe. Schep het groentemengsel regelmatig om en roerbak 10 minuten. Serveer er gekookte aardappels of bruinbrood bij.

Bronvermelding