Moussaka met tsatziki

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Aubergine in plakjes
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 0.5 bakje champignons
  • 1 pakje gezeefde tomaat
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 mespuntjes italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 100 gr. geraspte kaas
  • zout
  • 1 komkommer
  • 2 dl magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

*Verwarm de oven voor op 200 graden. *Zet water op. *Bestrooi de Aubergines met zout. *Bak het gehakt op laag vuur in eigen vet. *Na 5 min. ui, champignon, peper, knoflook, kaneel en italiaanse kruiden toe. *Spoel de aubergine af en kook 5 a 10 min in ruim water. *Als gehakt gaar is gezeefde tomaten toevoegen. *Maak op laag vuur een sausje van eieren, melk en kaas. *Vul de ovenschaal om en om met rode saus en aubergineplakken. En eindig met de saus van eieren en kaas. *zet 30 min. in de oven. *Maak ondertussen de tzatziki. *Laat de yoghurt uitlekken. *Schil en rasp de komkommer en laat deze ook uitlekken. *Knoflook pellen en uitknijpen. *Meng de knoflook door wat olijfolie. *Roer alle ingredienten goed door elkaar en serveer de tzatziki bij de moussaka.

Bronvermelding