Menu
Moussaka met tsatziki
Ingrediënten
- 1 Aubergine in plakjes
- 500 gr. rundergehakt
- 1 rode peper
- 1 ui
- 0.5 bakje champignons
- 1 pakje gezeefde tomaat
- 1 mespunt kaneel
- 1 teentje knoflook
- 3 mespuntjes italiaanse kruiden
- 2 eieren
- 1 scheutje melk
- 100 gr. geraspte kaas
- zout
- 1 komkommer
- 2 dl magere yoghurt
- 1 teentje knoflook
Bereiden
*Verwarm de oven voor op 200 graden.
*Zet water op.
*Bestrooi de Aubergines met zout.
*Bak het gehakt op laag vuur in eigen vet.
*Na 5 min. ui, champignon, peper, knoflook, kaneel en italiaanse kruiden toe.
*Spoel de aubergine af en kook 5 a 10 min in ruim water.
*Als gehakt gaar is gezeefde tomaten toevoegen.
*Maak op laag vuur een sausje van eieren, melk en kaas.
*Vul de ovenschaal om en om met rode saus en aubergineplakken. En eindig met de saus van eieren en kaas.
*zet 30 min. in de oven.
*Maak ondertussen de tzatziki.
*Laat de yoghurt uitlekken.
*Schil en rasp de komkommer en laat deze ook uitlekken.
*Knoflook pellen en uitknijpen.
*Meng de knoflook door wat olijfolie.
*Roer alle ingredienten goed door elkaar en serveer de tzatziki bij de moussaka.