Hartige taart MissyIssie

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 stuk kleine geitekaasjes (chevrine)
  • 1 stuk kleine rode ui
  • 50 gram pancetta
  • 6 eetlepels Grand Italia tomatensaus Toscana
  • 300 gram Iglo diepvries bladspinazie
  • 50 gram geroosterde pijnboompitjes
  • 300 ml magere melk
  • 1 ei
  • 100 gram volkoren bloem
  • 1,5 th.lep. zout
  • margarine om in te bakken

Bereiden

Voorbereiding: Meng bloem, zout, ei en melk door elkaar met garde tot je een goed pannekoekbeslag krijgt. Bak van het beslag drie grote pannekoeken. Laat deze even afkoelen op een bord. Ontdooi ondertussen in de magnetron de bladspinazie, en laat 'em uitlekken in een vergiet. Knijp eventueel het overtollige vocht eruit. Verdeel de spinazie vervolgens in twee gelijke porties. Bak de pancetta krokant en laat de plakjes uitlekken op een stukje keukenrol. Rooster de pijnboompitjes even lichtbruin in een klein koekepannetje. Snijdt rode ui in fijne ringetjes. Verwarm oven voor op 225 graden C. Bereiding: Leg 1 pannekoek op de pizzaplaat. Verspreid met de bolle kant van een eetlepel, 3 flinke eetlepels tomatensaus over de pannekoek. Verdeel de helft van de spinazie over de tomatensaus. Brokkel 3 plakjes geitekaas over de spinazie. Strooi de helft van de ui-schijfjes erover en de helft van de pancetta. Strooi tot slot de helft van de pijnboompitjes erover. Leg nu de tweede pannekoek op het geheel en herhaal bovenstaande. Dek de taart af met de laatste pannekoek. Plaats de pizzaplaat met de taart in de oven en bak 'em in circa 20 minuten gaar. Snijdt voor het serveren de taart doormidden en serveer met bijvoorbeeld een groene salade aangemaakt met een vinaigrette.

Materialen

* Grote mengkom * koekepan groot en klein (anti-aanbak) * Pizzaplaat (liefst anti-aanbak met ventilatiegaatjes onderin) * Keukenrol * Oven, magnetron

Bronvermelding