Gestoofd peertje met ijsschuimtaart

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stoofpeertjes
  • 4 dl rode wijn
  • 50 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 100 g bokkenpootjes
  • 50 g pure chocolade, fijgehakt
  • 2 dl slagroom
  • kaneelpoeder

Bereiden

* Breng de peertjes in de wijn aan de kook en voeg de suiker en het kaneelstokje toe. Stoof de peertjes in 1-2 uur gaar. * Verkruimel de bokkenpootjes. Klop de slagroom stijf. * Spatel de verkruimelde bokkenpootjes met de chocolade door de slagroom en doe het mengsel over in een kleine springvorm (ca. 16 cm). Laat het taartje in de diepvries in ca. 75 min. bevriezen. * Knip intussen uit een stukje stevig papier een sterretje zo groot dat het op 1/6e deel van het taartje past. * Snijd het taartje met een scherp mes in 6 puntjes. Leg het sterretje op een taartpuntje en bestuif dun met kaneelpoeder. Verwijder voorzichtig het sterretje. Herhaal dit bij de andere puntjes. * Zet de taartpuntjes op een bordje en zet er een peertje naast. Lepel er een beetje van het kookvocht omheen.

Materialen

Springvorm ca. 16cm

Bronvermelding