Menu
Gestoofd peertje met ijsschuimtaart
Ingrediënten
- 4 stoofpeertjes
- 4 dl rode wijn
- 50 g suiker
- 1 kaneelstokje
- 100 g bokkenpootjes
- 50 g pure chocolade, fijgehakt
- 2 dl slagroom
- kaneelpoeder
Bereiden
* Breng de peertjes in de wijn aan de kook en voeg de suiker
en het kaneelstokje toe. Stoof de peertjes in 1-2 uur gaar.
* Verkruimel de bokkenpootjes. Klop de slagroom stijf.
* Spatel de verkruimelde bokkenpootjes met de chocolade
door de slagroom en doe het mengsel over in een kleine
springvorm (ca. 16 cm). Laat het taartje in de diepvries in ca.
75 min. bevriezen.
* Knip intussen uit een stukje stevig papier een sterretje zo
groot dat het op 1/6e deel van het taartje past.
* Snijd het taartje met een scherp mes in 6 puntjes. Leg het
sterretje op een taartpuntje en bestuif dun met
kaneelpoeder. Verwijder voorzichtig het sterretje. Herhaal dit
bij de andere puntjes.
* Zet de taartpuntjes op een bordje en zet er een peertje naast.
Lepel er een beetje van het kookvocht omheen.
Materialen
Springvorm ca. 16cm