Kip Kerrie van Chitra

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 2 stuks kleine madam janette's
  • 4 à 5 kleine maggiblokjes
  • 2 eetlep. massala
  • 2 eetlep. arachide-olie
  • glaasje water
  • fijngehakte bladselderij

Bereiden

* Voorbereiding: Pureer in de vijzel de pepers met de knoflook tot een pasta. Hak de uien klein. Was de kipfilets met water, dep de filets droog met keukenpapier en snij ze in kleine reepjes. * Bereidingswijze: Verwarm in een hapjespan de olie, fruit hierin de fijngesneden ui. Voeg als de uien glazig zijn de peper-/knoflookpasta toe. Voeg direct daarna de massala met de maggiblokjes toe en giet daarbij een scheutje water (anders brandt de massala aan). Voeg nu de kleingesneden kipfilets toe, giet er nog een beetje water bij. Schep de kip af en toe om en laat het geheel op een zacht vuurtje gaar sudderen. Je kunt eventueel nog wat zout toevoegen. Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte selderij toe. * Serveertips: Bijzonder pittig kipgerecht, heerlijk met witte rijst, komkommer en Matouk's Kuchela (zure mangochutney). Maar ook heel lekker op een surinaams broodje!

Materialen

* Vijzel

Bronvermelding