Veldsla-stamppot van Patrick

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen, kruimig
  • 200 gram veldsla
  • 1 bakje grotchampignons
  • 1 rode ui
  • 100 gram cashewnoten, ongezouten
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje melk
  • 1 snufje zout/peper/nootmuskaat

Bereiden

* Voorbereiding: Schil aardappelen en snijd ze in evengrote stukken en kook ze in ruim water gaar en pureer ze. Bak de champignons met gehakte ui lekker bruin en houdt ze apart tot je de stamppot gaat mengen. Rooster de cashewnoten. Verwijder harde stronkjes van de veldsla. * Bereidingswijze: Maak de aardappelpuree smeuiïg met boter en wat melk. Meng de kaas door het warme pureemengsel en breng het pureemengsel op smaak met peper, eventueel zout (kaas is ook zout) en nootmuskaat. Roer de gebakken champignons door het aardappelmengsel. Voeg dan de veldsla toe en tot slot de cashewnoten. Serveertips: Direct serveren anders wordt de sla slap en de cashewnoten te zacht. Een heerlijke stamppot, zeer geschikt wanneer je vegetarische gasten te eten krijgt!

Materialen

* Stamper

Bronvermelding