Gegratineerde kalfsfiletlapjes met mosterdsaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Frans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-12-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks kalfsfiletlapjes
  • 2 lange plakken romige brie
  • 2 eetlep. zaanse mosterd (i.i.g. een pittige)
  • 1 à 2 glazen witte wijn
  • 1/4 liter slagroom
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlep. boter en olijfolie

Bereiden

* Voorbereiding: Bestrooi de kalfslapjes met versgemalen zwarte peper. * Bereidingswijze: Bak in het olie/ botermengsel de kalfslapjes rondom bruin. Haal de lapjes uit de pan en leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Leg nu de plakken brie op de kalfslapjes. Zet de ovenschaal in een op 175 graden voorverwarmde oven. Giet wat van het overtollige braadvocht weg, en voeg direct de wijn toe. Laat de wijn inkoken en voeg de mosterd toe. Klop met een garde de mosterd door de wijn. Voeg als laatste de slagroom toe, draai het vuur laag en breng de saus op smaak met zout en peper. Indien je de saus pittiger wilt kun je altijd nog mosterd toevoegen. Wordt de saus te dik, voeg dan wat water toe. * Serveertips: Serveer de met brie gegratineerde kalfslapjes op een groot bord en schep de saus erom heen. Heerlijk met pasta en mooie groene salade...

Bronvermelding