Boeuf Stroganoff

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-01-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram ossehaas
  • 50 gram roomboter
  • 2 stuks uien, groot
  • 100 gram champignons, groot
  • 1,5 dl zure room
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel peterselie

Bereiden

Snij de champignons in plakjes. Snipper de uien. Snij het vlees in smalle reepjes. Doe de helft van de roomboter in de pan en bak hierin de uien ongeveer 5 minuten en roer dan de champignons erdoor en laat deze 2 minuten meebakken. Verwijder de ui en champignons en hou ze warm. Voeg de rest van de boter in de pan en laat goed heet worden. Bak hierin de helft van het vlees snel rondom bruin , doe deze bij het uienmengsel en bak snel de andere helft van het vlees. Doe het achtergehouden vlees en uienmengsel weer in de pan bij het vlees en daarbij 1 dl. zure room en de franse mosterd en wat zout en peper naar smaak. Vlug doorwarmen en opdienen met de rest van de zure room en peterselie. Dien het op met gekookte aardappelen of rijst en groente of sla naar keuze.

Materialen

hapjespan, snijplank, scherp mes,warmhoud kom.

Bronvermelding