Romige appelpudding

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks zoete appel
  • 50 gram rozijnen
  • 350 gram appelmoes
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram suiker
  • 0,5 liter slagroom

Bereiden

De gelatine weken in koud water. De rozijnen wassen en goed laten uitlekken. Appel schillen en grof raspen. Appel in de pan doen met appelmoes en kaneel en langzaam aan de kook brengen. Van het vuur af de gelatine erbij doen en roeren tot het is opgelost. Dan de rozijnen erdoor roeren en het mengsel laten afkoelen. Slagroom met de suiker kloppen en dan het appelmengsel erdoor spatelen. Doe het dan in een puddingvorm die met koud water is gespoeld. Laat opstijven in de koelkast. Voor het storten de vorm in heet water houden, gaat de pudding er makkelijker uit. Je kunt ook de pudding gelijk in kleine glazen uitgieten en zo opdienen.

Materialen

kommetje, rasp ,pan, puddingvorm

Bronvermelding