Ossehaas met cantharellen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 50 gram boter
  • 150 gram cantharellen
  • 600 gram ossehaas in vieren
  • 2 stuks gehakte sjalotjes
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 2,5 dl. room
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 bosje waterkers
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Bereiden

Bak de plakjes ontbijtspek in wat boter krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de steeltjes van de cantharellen en bak de cantharellen even in de boter. Bak de ossehaas rondom bruin maar laat het midden rood. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Fruit in dezelfde pan de sjalotjes en blus af met de wijn en laat deze inkoken. Voeg de room toe en laat verder inkoken tot een gladde saus. Doe de cantharellen erbij en het spek en de bieslook. Maak op smaak met de zout en peper. Schik de ossehaas op 4 borden en schenk er wat saus overheen.leg er een bosje waterkers naast. Doe de rest van de saus in een kom en geef er apart bij. Serveer dit met aardappelkroketjes en bijv: worteltjes met peultjes.

Materialen

hapjespan, warmhoudbakje, mes, snijplank, keukenpapier

Bronvermelding