Champignons met courgette (groenteschotel)

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-03-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 kleine courgette (350 g.)
  • 1 bakje champignons
  • 1 eetl. citroensap
  • 4 takjes peterselie
  • 3 eetl. boter of margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 theel. gedroogde basilicum
  • zout en peper

Bereiden

Voorbereiden: Ui pellen en in ringen snijden. Courgette wassen en in plakjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kopje peterselie fijnknippen. Bereiden: In braadpan boter verhitten, Ui em courgette 5 min. bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Champignons en basilicum toevoegen. Ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erover strooien. Lekker bij tartaar.

Materialen

Kopje, braadpan.

Bronvermelding