Romige courgette-noten lasagne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • Bertolli olijfolie classico
  • zout en peper uit de molen
  • 800 ml kip- of kalfsragout
  • 2 dl kookroom (Blue Band Finesse voor Koken
  • 100 gr luxe notenmix
  • 1 pak lasagnevellen
  • 75 gr geraspte oude kaas

Bereiden

Verwarm de oven vor op 200 graden (heteluchtoven op 180 graden!). Was de courgette en snijd hem met de kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Bestrijk de plakken met olijfolie en gril ze kort op d grillplaat. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Roer de ragout los met de kookroomen hak de noten grof. Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie. Bedek de bodem van de schaal met een dunne laag ragout. Verdeel achtereen-volgens de lasagnevellen, ragout en de plakken courgette over de schaal. Bestrooi met wat gehakte noten. Herhaal deze stappen en eindig met een lagje ragout. Bestrooi met de geraspte kaas en de rest van de noten en bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding