Menu
Fusilli met gegrilde paprika
Ingrediënten
- 375 gram fusilli tricolore
- 1 grote rode paprika
- 1 grote gele paprika
- 125 gram gesneden zongedroogde tomaten op olie
- 2 deciliter groentebouillon
- 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
- 2 gesnipperde sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 scheut balsamico azijn
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 eetlepel sambal oelek
Bereiden
doe de paprikas in de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
laat deze in ongeveer een halfuur zwart worden, onder af en toe omdraaien. haal de schaal uit de oven en dek ze voor 10 minuten af met huishoudfolie. verwijder hierna het zwarte velletje en de stelen en zaadlijsten en pitjes en snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes.
kook de pasta al dente zonder zout en zonder olie in de pasta pan, laat goed uitlekken.
fruit in de sauspan de sjalotten glazig. voeg dan de knoflook toe en bak deze even mee.voeg de sambal toe en roer deze goed door.
voeg de tomaatjes en een gedeelte van de bouillon erbij en roer dit goed door. laat dit even pruttelen. doe er dan de paprikas bij. voeg bouillon toe als de saus te droog dreigt te worden. roer er het blikje tomatenpuree door. laat een paar minuten rustig inkoken.
voeg er de kappertjes bij en blus af met een royale scheut balsamico azijn.
breng de saus op smaak met de basilicum en oregano.
roer tenslotte de saus door de pasta.
lekker met een verfrissende komkommersalade
dit pastagerecht kan ook koud gegeten worden.
deze sambal is te vervangen door een rode peper, met of zonder zaadjes, hier wordt de saus wel iets droger van, dus dan meer vocht toevoegen.
ook kunnen de gedroogde basilicum en oregano door verse vervangen worden.
Materialen
ovenschaaltje, snijplank, koksmes, pastapan, sauspan, oven op 250 graden, huishoudfolie, houten lepel