Menu
Rabarbertaart met rijst
Ingrediënten
- voor het deeg
- 200 gr. bloem
- 75 gr. suiker
- 1 mesp. zout
- 1 ei
- 100 gr. koude boter
- voor de vulling
- 1 kg. rabarber
- 75 gr. paprijst
- 1/2 liter melk
- 1 mesp. zout
- 1 ei
- 1 eetl. custardpoeder
- 200 gr. suiker
- 1 eiwit
- voor de garnering
- 1/8 liter slagroom
- 2 eetl. suiker
Bereiden
In een kom bloem, suiker en zout door elkaar roeren.
Met twee messen koude boter in kleine stukjes snijden.
Ei aan bloem toevoegen. Met koude hand- of in keukenmachine - snel tot een soepel deeg kneden.
In plastic folie verpakken en ca. 1 uur laten rusten in de
koelkast.
Intussen de rabarber schoonmaken, wassen en in stukjes
van 1 cm. snijden. In pan rijst met melk en zout aan de
kook brengen. Op laag vuur in ca. 30 minuten zachtjes
gaar koken. Intussen ei splitsen. In kommetje eierdooier,
custardpoeder en 100 gr. suiker gladroeren.
Custardmengsel door de warme rijst roeren, even laten doorkoken en de rijst iets laten afkoelen.
Rabarber met de rest van de suiker en 2 eetlepels water
aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten
doorkoken. Rabarber in vergiet laten uitlekken.
Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand
3. Springvorm invetten. Deeg in vorm uitdrukken met
een opstaande rand van ca. 2 cm. Eiwitten stijfkloppen
met een mespuntje zout. Door het rijstmengsel scheppen. Rabarber over deegbodem verdelen en
gladstrijken. Rijstmengsel in vorm scheppen. Bovenkant
gladstrijken. In midden van oven taart in ca. 35 minuten
gaar bakken.
Rand van springvorm verwijderen. Taart verder laten afkoelen. In kom slagroom met suiker stijfkloppen.
Overdoen in spuitzak met grove kartelmond. Taart
garneren met toefjes slagroom
Materialen
plastic folie springvorm(doorsnede 26 cm.) spuitzak