Rabarbertaart met rijst

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 95 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 17-12-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 200 gr. bloem
  • 75 gr. suiker
  • 1 mesp. zout
  • 1 ei
  • 100 gr. koude boter
  • voor de vulling
  • 1 kg. rabarber
  • 75 gr. paprijst
  • 1/2 liter melk
  • 1 mesp. zout
  • 1 ei
  • 1 eetl. custardpoeder
  • 200 gr. suiker
  • 1 eiwit
  • voor de garnering
  • 1/8 liter slagroom
  • 2 eetl. suiker

Bereiden

In een kom bloem, suiker en zout door elkaar roeren. Met twee messen koude boter in kleine stukjes snijden. Ei aan bloem toevoegen. Met koude hand- of in keukenmachine - snel tot een soepel deeg kneden. In plastic folie verpakken en ca. 1 uur laten rusten in de koelkast. Intussen de rabarber schoonmaken, wassen en in stukjes van 1 cm. snijden. In pan rijst met melk en zout aan de kook brengen. Op laag vuur in ca. 30 minuten zachtjes gaar koken. Intussen ei splitsen. In kommetje eierdooier, custardpoeder en 100 gr. suiker gladroeren. Custardmengsel door de warme rijst roeren, even laten doorkoken en de rijst iets laten afkoelen. Rabarber met de rest van de suiker en 2 eetlepels water aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Rabarber in vergiet laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3. Springvorm invetten. Deeg in vorm uitdrukken met een opstaande rand van ca. 2 cm. Eiwitten stijfkloppen met een mespuntje zout. Door het rijstmengsel scheppen. Rabarber over deegbodem verdelen en gladstrijken. Rijstmengsel in vorm scheppen. Bovenkant gladstrijken. In midden van oven taart in ca. 35 minuten gaar bakken. Rand van springvorm verwijderen. Taart verder laten afkoelen. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Overdoen in spuitzak met grove kartelmond. Taart garneren met toefjes slagroom

Materialen

plastic folie springvorm(doorsnede 26 cm.) spuitzak

Bronvermelding