Champignontaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2008 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 bakje kleine champignons
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 plak ham a 50 g.
  • 1/4 l. mais (blik)
  • 1 eetl. boter / margarine
  • 100 g. magere gerookte spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • 1/2 theel. cayennepeper
  • 2 blikjes gekoeld croissantdeeg
  • 75 g. geraspte oude kaas.

Bereiden

Eerst voorbereiden: Ui snipperen. Paprika halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Champignons wassen en grote halveren. Besprenkelen met citroensap. Ham in blokjes snijden. Mais afgieten. In braadpan de boter verhitten. Spek ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: ui, paprika, champignons, mais en ham. Nog 5 minuten bakken. Zout en cayennepeper erdoor roeren. Bereiding: Oven voorverwarmen op 225 graden C. Intussen springvorm (24 cm. rond) invetten en bekleden met 7 driehoekjes croissantdeeg.Kaas over deegbodem strooien. Groentemengsel erop scheppen en afdekken met de rest van het deeg. (De taart komt er heel mooi uit zien als je de bovenkant bestrijkt met een losgeklopt eierdooier.) Iets onder het midden van de oven de taart ca. 30 minuten gaar en goudbruin laten bakken. Lekker met ijsbergsla.

Materialen

Braadpan, springvorm van 24 cm. rond.

Bronvermelding