Courgettepasteitjes: heerlijk groentengerecht met onder andere parmezaanse kaas en een beetje munt. Dit recept is goed voor 16 porties. Ook ideaal als buffet-gerecht

Anders, Buffet, 20 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 34 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes (geraspt)
  • 1 kleine ui (geraspt)
  • 30 gram zelfrijzend bakmeel
  • 35 gram parmezaanse kaas
  • 1 el verse munt (gehakt)
  • 2 tl verse peterselie (gehakt)
  • 25 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 beetje olijfolie (om in te bakken)

Bereiden

Voorbereiding: Leg de geraspte courgettes en ui op een schone, droge doek, pak de punten bij elkaar en draai de doek stevig dicht om het vocht eruit te krijgen. Meng courgettes, ui, meel, kaas, munt, peterselie, paneermeel en ei in een kom. Breng het op smaak met peper en zout en kneed tot het mengsel stevig en plakkerig is. Bereidingswijze: Verhit de olie in een koekenpan boven een matig vuur. Schep steeds een afgestreken eetlepel van het mengsel en laat het in de olie vallen en in 2-3 minuten bruin bakken. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet.

Materialen

Schone, droge doek en een koekenpan.

Bronvermelding