Menu
Paasontbijt of feestelijke ontbijten, verz. door Floortje
Ingrediënten
- zie beneden ......
Bereiden
Met Pasen is het belangrijkste maal natuurlijk het ontbijt! Gezellig met de hele familie. Bij een paasontbijt hoort een gezellig gedekte tafel.
-
Zet een schaaltje chocoladepaaseitjes op tafel.
-
Drink versgeperste sinaasappelsap, thee, koffie of een andere gezonde, frisse drank. Er zijn ook lekkere cocktails om te drinken, met of zonder alcohol, om over champagne maar te zwijgen.
-
zie in dit kookschrift:
Cocktails (2) en een Longdrink en wel van Peter, (Ere-Voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club)
Cocktails, Tips voor het maken van cocktails van Daniel, met recepten
Cocktails, feestelijk, maar zonder alcohol 1 , verzameld door: Daniel en deel 2 en 3.
-
Eieren pocheren eieren: Breng water met een scheut azijn aan de kook. Breek het ei boven het kokende water en houd het met bijvoorbeeld een lepel in de pan. Na vier minuten is het eiwit stevig en het eigeel zacht. Haal het ei uit het water en spoel de azijnsmaak er met water af.
-
In een hotel ga ik me altijd te buiten aan gebakken eieren of roereieren met een paar (Spaanse) worstjes.
-
Een omelet maken, zie in dit kookschrift:
Allerlei lekkere omeletjes van Ria
-
Eieren in een potje bereiden
-
Eieren 'en Cocotte'
Mogelijkheden die vast ook wel in de smaak vallen:
-
Zet paasbrood, matzes, duivekater, croissantjes, broodjes, beschuitjes, pannenkoekjes, maar ook gewone boterhammetjes op tafel. Cornflakes, muesli, cruesli of andere ontbijtgranen zijn ook altijd lekker.
-
Erg leuk voor de kinderen: een boterlammetje. Een boterlammetje maak je heel eenvoudig. Laat een pakje roomboter een beetje zacht worden en doe het in een daarvoor speciale vorm. Op laten stijven in de koelkast.
Maak een keuze uit al dit lekkers.
-
Croissantjes maak je heel gemakkelijk van croissantdeeg uit blik, je hebt ook croissantjes die je alleen maar moet afbakken. Croissantjes zijn zo al lekker (met een likje boter) , maar je kunt ze ook met van alles vullen, ham, kaas, ham-kaas, hagelslag, pindakaas met banaan, ...verzinnen maar.
-
Croissantje met Port Salut:
Snijd de 50 g Port Salut (kaas) in plakjes. Roer pittige mosterd en bieslook door de mayonaise. Snijd het croissantje open en bestrijk de helften met de mayonaise. Verdeel wat veldsla op de onderkant en leg er de plakjes kaas en een paar plakjes tomaat op.
-
Italiaanse bol.
Besmeer een Italiaanse bol met boter. Maak roerei met ham in stukjes of bacon en voeg hier naar wens kruiden aan toe. Leg daar 2 à 3 plakjes brie over. Leg de twee helften van de bol in de oven en laat de brie in de oven over het ei smelten.
Over de brie kun je eventueel nog wat pesto of tapenade smeren.