Warme puddinkjes met bosvruchten

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 gram barsterd suiker
  • 2 stuks eieren
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel melk
  • 3 eetlepels appelmoes
  • 60 gram rozijnen
  • 100 cl. bosvruchtencompote

Bereiden

Vet de puddingvormpjes goed in en 4 stukjes aluminiumfolie invetten. Klop de boter met de suiker tot een licht en romig geheel. Sla een voor een de eieren erdoor. Schep achtereenvolgens het gezeefde bakmeel, de melk, appelmoes en de rozijnen erdoor. Vul de vormpjes voor 2/3 met het mengsel en dek ze af met aluminiumfolie. Zet de vormpjes in een grote pan met een laagje water en doe de deksel erop. Laat de puddinkjes op een laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar worden. Keer ze om op 4 borden en doe er ruim bosbessensaus overheen.

Materialen

pan van 5 liter, aluminiumfolie, mengkom, mixer, lepel, zeef, 4 puddingvormpjes

Bronvermelding