Heerlijke kip

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 uien
  • 1 bakje champignons
  • 1 pakje margarine
  • 1 blikje tomatenpurree
  • 4 el suiker
  • 4 el ketjap
  • 2 tl sambal
  • 1 scheut tomatenketchup
  • 1 scheut room

Bereiden

Doe de boter in een pan en laat de kipfilets lekker bakken tot ze bruin zijn. Snij ondertussen de uien en champignons. Haal de kipfilet eruit en doe de uien en champignons in de pan. Snij de kipfilet in stukjes en doe het weer terug in de pan. (kip is heet dus gebruik bij voorkeur een vork erbij) Maak een sausje aan van de tomatenpuree, suiker, ketjap, sambal en tomatenketchup. Doe dat erbij in de pan en laat het geheel ongeveer 45 minuten zachtjes doorkoken. Vlak voor het serveren een goeie scheut room erdoor roeren. Het is erg lekker met rijst, maar stokbrood is een goeie variant.

Materialen

hapjespan, snijplank, mesje

Bronvermelding