Zalmtartaar met gepocheerd ei en bieslookdessing

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 14-03-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram Zalm gerookt in blokjes
  • 100 gram Zalm vers in blokjes
  • 1 Sjalotje fijngesnipperd
  • 1/2 sap van Citroen
  • 1 el Bieslook fijngesneden
  • 4 Eieren
  • 1 el Azijn
  • Zout
  • 4 takjes Rucola
  • Voor dressing
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Honing
  • 2 el Bouillon
  • 1 Eidooier
  • 1 tl Sherryazijn of Wittewijnazijn
  • 1 el Sherry
  • 3 dl Maïskiemolie

Bereiden

1. Mend de gerookte en rauwe zalm met het sjalotje, het citroensap en de bieslook. 2. Breng 1 liter water aan de kook, voeg 1 el azijn toe en zet het vuur iets lager. Pocheer de eieren een voor een door ze vanuit een kopje in het water te latenglijden en laat 5 minuten nagaren op zacht vuur. Niet koken! 3. Meng voor de dressing de mosterd, honing, bouillon, eidooier, azijn en sherry met een staafmixer. Giet de maïskiemolie er langzaam bij tot de dressing bindt. 4. Maak met stekertjes 4 mooie taartjes van het zalmmengsel, leg er een takje rucola op en vervolgens een gepocheerd eitje. 5. Druppel de dressing er omheen.

Bronvermelding