Kaasfondue op z'n Italiaans

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr Provolone
  • 200 gr Gorgonzola pikante
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl witte wijn of appelsap
  • 1 el maizena

Bereiden

Rasp de provolone op een grove rasp en verkruimel de gorgonzola. (je kunt ook de provolone bij de kaasboer laten vermalen) Breng de witte wijn in de pan net tegen het kookpunt aan en voeg hier, onder flink roeren, in gedeeltes de kaas toe. Pers de knoflook uit boven het kaasmengsel. Blijf goed roeren tot de kaas gesmolten is en de fondue zachtjes kookt. Maak de maizena aan en giet dit mengsel in een klein straaltje en al roerend bij de fondue. Hou op met schenken als de fondue goed gebonden is. Voeg peper toe naar smaak. Giet het nu over in de fonduepan Lekker met ciabatta of focaccia. Serveer er een frisse sla bij.

Materialen

pan fonduepan

Bronvermelding