Stoofschotel van bruine bonen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr Bruine bonen
  • 1 ui
  • 200 gr winterwortel
  • 1/2 tl Oregano
  • 2 el Rozijnen
  • 75 gr Cashewnoten

Bereiden

Was en wel de rozijnen in warm water. Pel de ui en snijd ze in ringen; schrap de wortel , was ze en snijd ze in plakjes. Verhit boter/olie in de pan en fruit hierin de uiringen. Doe de wortel en de oregano erbij en laat alles 15 minuten smoren met de deksel op de pan . Voeg de bruine bonen (met 1dl vocht) en de gewelde rozijnen bij de wortel uien mengsel en laat alles goed doorwarmen. Doe de noten erbij en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Dien de stoofschotel op met gekookte rijst en veldsla.

Materialen

Braadpan

Bronvermelding