Menu
3 Koude hapjes
Ingrediënten
- kaas
Bereiden
Toostje van pompernikkel, crottingeitenkaas en honing
4 sneetjes pompernikkel
1 rolletje geitenkaas
vloeibare honing
4 sneetjes ontbijtspek
peper
zout
Aan de slag:
Toost de sneetjes pompernikkel.
Beleg deze met enkele schijfjes geitenkaas.
Kruid met peper en zout.
Lepel er wat vloeibare honing erover en plaats onder de salamander.
Wanneer de kaas begint smeuïg te worden verwijder vanonder de gril.
Garneren
Snij overlangs door en schik hierop een stukje van het gebakken ontbijtspek.
Versier nog met wat kervelpluksels.
Serveer.
====
Bruschetta's uit Sicilië
4 tomaten
Verse basilicum
2 sjalotten
Vers gemalen peper
Zeezout
1 theelepel balsamico azijn
Scheutje olijfolie
Citroen
Look
Ciabatta of stokbrood
2 sneetjes gandaham
Aan de slag:
Verwijder de schil van de tomaten en snij ze vervolgens in dobbelsteentjes.
Pel de sjalotten en snij deze fijn.
Voeg de fijngesneden sjalotten bij de tomaten en meng deze met een scheutje olijfolie en de balsamico azijn.
Kruid met vers gemalen peper en zeezout.
Voeg er nog een paar druppeltjes citroen bij en de fijngesneden basilicumblaadjes.
Laat alles even rusten in de koelkast.
Snij het brood en laat ze even bruinen in de broodrooster.
Wrijf ze in met de look teentjes en overgiet met een paar druppels olijfolie.
Schik een beetje van de tomatenmengeling op het getoaste broodje en werk af met een stukje gandaham en een blaadje basilicum.
===
Kaastruffels
50 gr zachte boter
100 gr roomkaas
75 gr oude gemalen kaas
Peper
Kerriepoeder
Worcestersaus.
Fijngesnipperde bieslook
20 rondjes bruin brood
Aan de slag:
Meng de boter met de roomkaas en gemalen kaas.
Breng op smaak met de peper, kerrie en de worcestersaus.
Laat opstijven in de koelkast.
Vorm bolletjes en rol in de fijngesnipperde bieslook.
Steek de kaastruffels met een cocktail prikker op een rondje bruin brood