3 Koude hapjes

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-12-2006 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • kaas

Bereiden

Toostje van pompernikkel, crottingeitenkaas en honing 4 sneetjes pompernikkel 1 rolletje geitenkaas vloeibare honing 4 sneetjes ontbijtspek peper zout Aan de slag: Toost de sneetjes pompernikkel. Beleg deze met enkele schijfjes geitenkaas. Kruid met peper en zout. Lepel er wat vloeibare honing erover en plaats onder de salamander. Wanneer de kaas begint smeuïg te worden verwijder vanonder de gril. Garneren Snij overlangs door en schik hierop een stukje van het gebakken ontbijtspek. Versier nog met wat kervelpluksels. Serveer. ==== Bruschetta's uit Sicilië 4 tomaten Verse basilicum 2 sjalotten Vers gemalen peper Zeezout 1 theelepel balsamico azijn Scheutje olijfolie Citroen Look Ciabatta – of stokbrood 2 sneetjes gandaham Aan de slag: Verwijder de schil van de tomaten en snij ze vervolgens in dobbelsteentjes. Pel de sjalotten en snij deze fijn. Voeg de fijngesneden sjalotten bij de tomaten en meng deze met een scheutje olijfolie en de balsamico azijn. Kruid met vers gemalen peper en zeezout. Voeg er nog een paar druppeltjes citroen bij en de fijngesneden basilicumblaadjes. Laat alles even rusten in de koelkast. Snij het brood en laat ze even bruinen in de broodrooster. Wrijf ze in met de look teentjes en overgiet met een paar druppels olijfolie. Schik een beetje van de tomatenmengeling op het getoaste broodje en werk af met een stukje gandaham en een blaadje basilicum. === Kaastruffels 50 gr zachte boter 100 gr roomkaas 75 gr oude gemalen kaas Peper Kerriepoeder Worcestersaus. Fijngesnipperde bieslook 20 rondjes bruin brood Aan de slag: Meng de boter met de roomkaas en gemalen kaas. Breng op smaak met de peper, kerrie en de worcestersaus. Laat opstijven in de koelkast. Vorm bolletjes en rol in de fijngesnipperde bieslook. Steek de kaastruffels met een cocktail prikker op een rondje bruin brood

Bronvermelding