Broodschoteltje met ham, kaas en champignons

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-12-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 sneetjes volkorenbrood
  • 250g champignons
  • 25g boter + boter voor invetten
  • zout, peper
  • 2 eetl. gesnipperde peterselie
  • 2 eetl. gesnipperde bieslook
  • 100g ham, in plakjes
  • 100g geraspte jong belegen Goudse kaas
  • 1 ei
  • 1/8l slagroom

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200C. Vet een lage rechthoekige ovenschaal in met boter. Snijd de korstjes van het brood en bekleed de bodem van de ovenschaal met de helft van het brood (snijd het brood zonodig passend). Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een koekepanen roerbak de champignons ca. 5 minutenop een hoog vuur lichtbruin. Bestrooize met zout en peper en verdeel ze over het brood in de ovenschaal. Bestrooi de champignons met de helft van de kruiden. Snijd de ham in smalle reepjes en strooi die met de helft van de kaas over de champignons.Dek het geheel af met de rest van het brood. Klop het ei los met de slagroom en roer de rest van de kaas en de kruiden erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper en schenk het over de broodschotel. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en door en door heet. Lekker met een tomaten-komkommersalade.

Bronvermelding