Menu
Indische Hachee van Berthe Meijer (gewoon de lekkerste en dat is echt waar)
Ingrediënten
- rundvlees
Bereiden
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken
peper, zout, laurierblad
1 teen knoflook
100 gram boter
2 kruidnagelen
1 kg uien, gepeld en in dunn ringen gesneden
1 scheut rode wijn
4 eetl zoete ketjap (manis)
1 theel. sambal
1-2 eetl tomatenpuree
1 scheutje wijnazijn
1 theel. bruine suiker
Materialen
braadpan
Bereiden
Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.
Vervolgensalle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.