Salade Nicoise

Salades, Lunch, 2 personen, Frans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-05-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks tonijnsteak
  • sla
  • 1 rode ui
  • 200 gram krieltjes in de schil
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 2 sneden wit brood
  • 1 limoen

Bereiden

Kook de eieren hard. Kook de sperciebonen beetgaar en zet in koud (ijs)water. Kook de krieltjes en snijd eventueel doormidden. Was en droog de slablaadjes en scheur in grote stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Rooster het brood, sprenkel olijfolie en schraap de knoflook over de sneden. Snijd daarna in grote croutons. Maak een dressing voor de sla van 3 eetlepels extra vierge olijfolie en 1 el limoensap. Grill de tonijnsteak 1 a 2 minuten aan elke kant. Meng de slag met boontjes, krieltjes, ui en dressing. Snijd de steaks doormidden en schik op de sla. Snijd de eieren in kwarten en schik rondom de sla. Sprenkel de croutons over de sla.

Bronvermelding