Menu
Amaretti-pompoensoep
Ingrediënten
- 75 gr boter
- 1 ui, fijngesneden
- 4 blaadjes salie, fijngesneden
- 800 gr pompoen, geschild, in blokjes
- 1,25 dl room
- 0,5 l volle melk
- zout en peper
- 4 amaretti
- 50 gr parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Verhit 1 el boter in een grote soeppan en bak de ui met de helft van de salie op laag vuur in 3-5 minuten glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze al roerend op middelhoog vuur ca. 5 minuten. Voeg de room, melk en 3 dl water toe aan het pompoenmengsel en laat dit zonder deksel ca. 3 kwartier op middelhoog vuur inkoken.
Breng de soep licht op smaak met zout en peper (niet teveel, want dit gaat later ten koste van het smaakcontrast met de kaas en amaretti). Haal de pan van het vuur en laat deze met het deksel erop ca. 15 minuten staan. Pureer de soep met een staafmixer en verkruimel de amaretti. Roer de helft van de parmezaanse kaas en 2/3 van de amaretti door de soep. Smelt in een koekenpan op laag vuur de rest van de boter en voeg direct de overgebleven salie en amaretti toe. Laat de koekkruimels een beetje zacht worden. Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met het amaretti-botermengsel
Materialen
staafmixer