Geitenkaas Méditerrannée

Anders, Voorgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 23-12-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 aubergine
  • olijfolie om te bestrijken
  • 1 grote vleestomaat
  • zout en versgemalen peper
  • 2 ronde plakken zachte geitenkaas (1 cm dik)
  • 8 basilicumblaadjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 gr verse spinazie
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen peper
  • 6 el olijfolie

Bereiden

1. Verwarm de ovengrill voor op ca. 180 graden Celsius . Snijd de paprika in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd vier ronde plakken van ca. 1 cm dik uit het midden van de aubergine. Leg de paprikakwarten met de velkant naar boven op de bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met olie en leg ze eveneens op de bakplaat. Schuif ca. 10 minuten onder de grill tot de schil van de paprika zwart geblakerd is en de aubergine bruin van kleur. Keer de aubergineplakken halverwege de tijd om. Dek de paprika af met een velletje folie en trek er na 5 minuten de geblakerde schil af (of doe de parika 10 minuten in een plastic zak en haal dan de schil eraf). Snijd de tomaten in vier plakken. 2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bord afkoelen. Maak de pesto door de spinazie, peterselie, basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en de peper in de keukenmachine tot een korrelig mengsel te hakken. Meng er de olie door en schep in een kom. 3. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Leg twee plakken aubergine op de bakplaat, bestrooi met wat zout en peper en verdeel er de paprika over. Beleg met een plak tomaat, bestrooi met zout en peper en leg er de geitenkaas op. Dek af met een plak aubergine en een plak tomaat en bestrooi met zout en peper. Bestrijk de tomaat met wat olijfolie en zet de torentjes ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas net begint te smelten. 4. Schep de torentjes op de voorverwarmde borden, garneer met de basilicum en druppel er de pesto omheen. Serveer met warm knapperig brood.

Materialen

keukenmachine

Bronvermelding