Gepocheerde varkenshaas met een mostersaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1 kleine winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 theel. witte peperkorrels
  • 1 theel. tijm
  • 2 theel. zout
  • 500 g. varkenshaas
  • 2 theel. Dijon mosterd
  • 125 ml. creme fraiche (beker)
  • peper
  • schone theedoek zonder luchtje

Bereiden

Prei, wortel en bleekselderij schoonmaken, wassen en in grove stukken snijden. Ui en knoflook pellen. In pan prei, wortel, bleekselderij, ui, knoflook, laurierblaadje, peperkorrels, tijm, zout en 1 l. water doen. Het geheel aan de kook brengen en ca. 20 min zachtjes laten trekken. Thee doek vochtig maken en in vergiet leggen. Bouillon boven andere pan zeven en laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. De bereiding: In maatbeker 1 dl. vocht afmeten. Rest van bouillon opnieuw aan de kook brengen. Varkenshaas toevoegen en ca. 15 minuten met deksel op pan zachtjes laten trekken (pocheren). Intussen 1 dl. bouillon in steelpan met mosterd en creme fraiche al roerend met een garde aan de kook brengen. Ca. 5 minuten laten koken tot het een mooi gebonden sausje is. Zo nodig op smaak brengen met zout en peper. Varkenshaas uit bouillon nemen en in plakjes snijden. Plakjes dakpansgewijs over vier borden verdelen. Mosterdsaus ernaast scheppen. Lekker met peultjes, worteltjes en gekookte krieltjes. Van overgebleven bouillon is lekkere soep te maken. Voeg grof gesneden soepgroente toe en wat in reepjes gesneden ham. Bestrooi met bieslookringetjes

Materialen

Pan, vergiet, maatbeker, steelpan, garde.

Bronvermelding