Pasta met citroen en geitenkaas

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 24-07-2012 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram fusilli
  • 2 eetl olijfolie
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1/4 tl Gedroogde chilivlokken
  • 2 citroenen (rasp en sap)
  • 300 gram geitenkaas
  • 3 el parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram rucola

Bereiden

Kook de pasta beet gaar. Verhin intussen in een diepe koekenpan de olie op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze kort. Voeg de chilivlokken, citroenrasp en -sap toe. Giet de pasta af en vang 125 ml van het kookvocht op en voeg dit samen met de pasta toe aan de koekenpan. Schep alles om, haal het van het vuur en dek af. Verhit intussen de grill voor op de hoogste stand. Snijd de geitenkaas in 4 plakken. Leg ze op een lichtingevette bakplaat en grill ze 2-3 minuten, tot de kaas begint te borrelen. Schep de Parmezaanse kaas, rucola en wat zout en peper door de pasta. Schep de pasta op 4 borden. verdeel de geitenkaas ervoer en maal er wat zwarte peper over.

Bronvermelding