Chocoladegateau met abrikozencompote

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 30-11-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g bittere chocolade, in blokjes
  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 el abrikozencompote
  • 5 eieren
  • 3 el tarwebloem

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt chocolade en boter al roerend op heel laag vuur. Roer er, van het vuur af, de suiker en compote door en laat afkoelen. Mix de eieren er een voor een door. Vouw er met een spatel de bloem in. Schenk het mengsel in een cakevorm en bak 25 minuten. Laat 15 minuten in de vorm bekoelen en opstijven. Keer daarna de gateau om op een bord en laat zo helemaal afkoelen. Serveer met lobbig geklopte room zonder suiker.

Materialen

Cakevorm

Bronvermelding