Japanse Tonijn met Noodles

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Tonijnsteaks
  • 2 dl sojasaus
  • 3 cm verse gember,geraspt
  • 3 teentjes knoflook,uitgeperst
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 2 el (wok)olie
  • 1,5 dl visbouillon
  • 2 bosuitjes,fijngesneden
  • 1 zak chinese wokgroente
  • 2 el sesamzaad
  • 3 el verse koiander

Bereiden

* Meng de sojasaus met de gember,knoflook,sambal en suiker. * leg de tonijnstaks in een schaal en schenk de marinade erover. Wentel ze aan beide kanten en laat ze 10 min. in de koelkast intrekken. * Neem de tonijnsteaks uit de marinade en laat even uitlekken. Houd de marinade apart. * Verhit de olie in een grillpan en bak de staeks aan beide kanten 3 minuten * Giet intussen de marinade in een kleine steelpan en giet de bouillon erbij. * Breng het geheel aan de kook en laat het tot de helft inkoken. * Voeg halverwege de bosuitjes toe * Verwarm wat wokolie in een wok en roerbak hierin kort de Chinese groenten circa 4 minuten * Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking * Giet de saus over de tonijnstaks en bestrooi ze tenslotte met sesamzaad en koriander. * Serveer de noodles en gewoktegroenten apart

Materialen

grillpan, wok

Bronvermelding