Menu
Pasta à la Nicolette
Ingrediënten
- 3 st paprika rd/gr/ge in blokjes
- 3 middel gr winterwortels, in luciferstukjes
- 4 stengels bleekselderij gesnipperd
- 4 el olijfolie
- 150 gr spekblokjes gerookt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 kl blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 tl provencaalse kruiden
- 1 tl vers geraspte nootmuskaat
- 1 tl paprikapoeder, mild
- zwarte peper
- chili peper
- 2 blokjes runderbouillon
- 1 flinke scheut rode wijn
- 3,5 ons rundgehakt
- 500 gr spagetti
Bereiden
* Verwarm de olie in de pan en voeg de spekblokjes toe. Laat het circa 3 min bakken.
* voeg ui en knoflook toe en bak circa 2 min
* bak wortel en selderij na elkaar mee
* bak tomatenpuree kort, zodat het zure eraf is. Voeg dan de blokjes toe
*kruid het geheel met zw peper, chili peper, nootmuskaat, paprikapoeder en prov.kruiden
* blus de saus af met een flinke scheut rode wijn
* voeg de paprika en de bouillonblokjes toe
* laat de saus zachtjes pruttelen tot alles gaar is maar toch nog beet heeft. Circa 25 minuten
* kook in de tussen tijd de spagetti volgens de verpakking
Lekker met Tomatensalade Caprese
Materialen
(gietijzeren)stoofpan