Pasta à la Nicolette

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 st paprika rd/gr/ge in blokjes
  • 3 middel gr winterwortels, in luciferstukjes
  • 4 stengels bleekselderij gesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • 150 gr spekblokjes gerookt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 kl blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl provencaalse kruiden
  • 1 tl vers geraspte nootmuskaat
  • 1 tl paprikapoeder, mild
  • zwarte peper
  • chili peper
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 1 flinke scheut rode wijn
  • 3,5 ons rundgehakt
  • 500 gr spagetti

Bereiden

* Verwarm de olie in de pan en voeg de spekblokjes toe. Laat het circa 3 min bakken. * voeg ui en knoflook toe en bak circa 2 min * bak wortel en selderij na elkaar mee * bak tomatenpuree kort, zodat het zure eraf is. Voeg dan de blokjes toe *kruid het geheel met zw peper, chili peper, nootmuskaat, paprikapoeder en prov.kruiden * blus de saus af met een flinke scheut rode wijn * voeg de paprika en de bouillonblokjes toe * laat de saus zachtjes pruttelen tot alles gaar is maar toch nog beet heeft. Circa 25 minuten * kook in de tussen tijd de spagetti volgens de verpakking Lekker met Tomatensalade Caprese

Materialen

(gietijzeren)stoofpan

Bronvermelding