Kweeperen in Vanillesiroop

Wild, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 300 minuten, Bereiding: 310 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 middel grote Kweeperen rijp en geel, schoongeboend, geschild
  • 300 gr suiker
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 snufje zout
  • 1/2 sap van citroen

Bereiden

* breng in pan met dikke bodem 3/4 ltr water met suiker, laurierblad en vanillestokje aan de kook * leg de kweeperen in de pan met de siroop en voeg de schillen toe * kook de peren 4 tot 6 uur heel zachtjes. Keer ze iedere 30 min voorzichtig. Voeg water toe indien siroop te dik wordt * Roer als de peren boterzacht zijn en een roodbruine kleur hebben het citroensap erdoor, zet het vuur uit en laat de peren in de siroop afkoelen Serveer de peren gehalveerd met de siroop en clottedcream ( of lichtgeslagen creme fraiche) of goed vanille ijs. De pitten kunnen gedroogd worden. Na ze te hebben geplet kan je er kokend water over gieten. Het vocht kan je drinken en werkt verlichtend bij vastzittend slijm bij verkoudheid. De pitten schijnen in Turkije net zo kostbaar te zijn als de vrucht.

Materialen

pan, dunschiller

Bronvermelding