Gulash

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 13-03-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pond rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels paneermeel
  • zout
  • peper
  • 2 grote uien
  • 1 bouillonblokje
  • 3 eetlepels maizena
  • 1 zakje paprikapoeder (15 gr./mild)
  • 1 kl.bekertje creme fraiche
  • 1 verse peterselie (evt. diepvries)
  • 1 scheutje azijn
  • 1 scheut olijfolie

Bereiden

Gehakt mengen met ei, paneermeel, knoflook, zout en peper. Maak er ballen van (golfbal formaat). Snipper de uien. Doe de olijfolie in een braadpan. Fruit de uien er in. Schuif de uien aan de kant. In het lege gedeelte van de pan de gehaktballen aanbraden. Gekookt water (150 ml.) toevoegen, bouillonblokje toevoegen. Kwartiertje laten pruttelen. Na prutteltijd het vocht binden met maizena (eerst even maizenapapje maken met maizena en water). Even laten koken. Als saus dik genoeg is paprikapoeder en creme fraiche toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper, scheutje azijn. Opdienen met rijst en komkommersalade en evt. stokbrood. Op het bord peterselie er overheen strooien.

Bronvermelding