Schoenlapperstaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 13-03-2005 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg moesappels
  • 1 rol beschuit
  • 3 stuks eieren
  • 50 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 theel. kaneel
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 snufje kruidnagelpoeder
  • 125 gram rozijnen
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 C. Schil de appels, snijd ze in stukjes en kook tot moes in bodempje water. Verkruimel de beschuiten. Split de eieren en klop de eiwitten stijf. Vet een taartorm in van 24 cm doorsnee. Roer achtereenvolgens de beschuiten, de boter, suiker, kaneel, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, rozijnen en eidooiers door de appelmoes. Spatelde eiwitten er luchtig door en doe het mengsel meteen in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak in 50-60 min. goudbruin. Na afkoelen bestrooien met poedersuiker.

Bronvermelding