Mangomousse

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 23-02-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 mango's
  • 4 eiwitten
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 citroen (sap van)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 mespunt zout

Bereiden

Schil 2 mango's en haal het vruchtvlees van de kern. Doe samen met het citroensap en de suiker in een blender en pureer tot een homogene massa. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Knijp ze uit en laat ze op een laag vuur al roerend oplossen in 2 el warm water. Doe de mangopuree in een kom en voeg er al roerend de opgeloste gelatine bij. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en meng het voorzichtig onder de mangopuree. Plaats de mousse gedurende minstens 6 uur in de koelkast zodat deze goed kan opstijven en goed koud wordt. Schil de derde mango en haal de kern eruit. Snij het vruchtvlees in schijfjes. Schep een bolletje mangomousse op een dessertbord en schik er enkele schijfjes mango rond. Koel opdienen.

Bronvermelding