Salsa Verde

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 el fijngehakte verse peterselie
  • 2 el fijngehakte verse munt
  • 1 el fijngehakte verse bieslook
  • 1 el kappertjes, uitgelekt en fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • 2 el vers citroen- of limoensap
  • 1 tl dijonmosterd
  • paar druppels tabasco, naar smaak
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Meng in een kommetje de ui, knoflook, fijngehakte kruiden en kappertjes. Voeg de olijfolie, het citroen- of limoensap en de mosterd toe en roer goed. Voeg de tabasco en zout en peper naar smaak toe. Laat afgedekt min. 30 minuten voor het serveren staan bij kamertemperatuur, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Serveertips: Serveer bij gegrilde lams-, varkens- of runderbiefstuk, of bij gegrilde zeeduivel of regenboogforel en geroosterde gemengde groenten. Variatie: Voeg eventueel in plaats van tabasco 1 fijngesneden verse rode of groene peper toe, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes. Tip: Pureer eventueel alle ingredienten samen in een blender of keukenmachine tot een gladde salsa.

Bronvermelding