Entrecôte Bordelaise

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr sjalotjes
  • 50 gr boter
  • 100 gr magere spekblokjes
  • 1 el bloem
  • 1 takje tijm
  • 3 dl vleesfond
  • 2 dl rode Bordeaux
  • 4 entrecôtes (à ca. 125 gr)
  • zout en (versgemalen) peper
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiden

1. Sjalotjes pellen en grote sjalotten halveren. In koekenpan 1 eetlepel boter smelten. Op laag vuur spekblokjes in ca. 5 minuten licht uitbakken. Sjalotjes toevoegen en in ca. 3 minuten rondom lichtbruin bakken. Bloem erdoor roeren en ca. 5 minuten meebakken. 2. Tijm, vleesfond en 1,5 dl wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken. 3. In koekenpan rest van boter verhitten, entrecôtres in ca. 5 minuten (afhankelijk van de dikte) bruin en van binnen rosé bakken (halverwege keren). Vlees op een schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Door warme saus de rest van de wijn roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Saus over vlees scheppen en bestrooien met zout en peper. Serveren met frites en veldsla.

Bronvermelding