Gecarameliseerde peren met mascarpone

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks doyenne de comice peren
  • 100 gr boter
  • basterdsuiker
  • 125 ml dessertwijn rivesaltes
  • 2 eetlepel citroenschil
  • 1 doosje mascarpone

Bereiden

Rasp van 1 citroen de schil af, dan heb je ongeveer genoeg citroenschil. Schil de peren, ze moeten goed rijp zijn. Halveer en verwijder klokhuizen en stelen. Bestrooi peren met basterdsuiker. Bak de peren in boter goudbruin verwijder peren uit de boter en leg op bordjes, 2 halve peren per persoon. Draai vuur hoog, laat suiker carameliseren. Voeg dan citroenschil en dessertwijn toe. Op hoog vuur in laten koken tot een siroop. (duurt 3/4 minuten, de peren blijven warm. Siroop over de peren gieten. In het holletje van het klokhuis een lepel mascarpone leggen.

Materialen

koekenpan

Bronvermelding