Gepocheerde perziken met mascarpone

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 27-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 perziken (niet te rijp)
  • 0,5 dl droge witte wijn
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 500 gr mascarpone
  • 4 el geroosterd amandelschaafsel

Bereiden

Breng in de hapjespan wijn, suiker en vanillesuiker aan de kook. Voeg het kaneelstokje en de steranijs toe. Draai het vuur laag en leg de gehalveerde perziken in de pan. Houd het vocht 8-10 minuten tegen de kook aan. Draai de perziken halverwege. Neem de perziken uit de pan en laat de wijn op hoog vuur tot de helft inkoken. Ontvel de perziken, verwijder het kaneelstokje en de steranijs en laat de perziken in de wijnsiroop afkoelen en daarna afgedekt in de koelkast ca. 3 uur marineren. Leg op ieder bord twee perzikhelften, giet hierover wat wijnsiroop. Vorm met twee lepels quenelles van de mascarpone en leg op elk borg twee quenelles. Strooi er het amandelschaafsel overheen.

Materialen

hapjespan

Bronvermelding