Tiramisu

Anders, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 centiliter sterke koffie
  • 6 eetlepels brandewijn
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels barsterdsuiker
  • 250 gram mascarpones
  • 2,5 deciliter room
  • 1 pak lange vingers
  • 0,5 eetlepel cacaopoeder

Bereiden

Maak 150 cl. sterke koffie en laat afkoelen, doe daarbij 6 eetlepels brandewijn. Mix de eidooiers en de suiker 3 minuten tot ze dik en bleek zijn. Klop de room stijf. Klop de eiwitten tot pieken. Voeg de mascarpone toe aan het eigeel tot het net is gemengd. Schep de room erdoor met een metalen lepel. Schep de eiwitten erdoor zonder volume te verliezen met een metalen lepel. Doop de helft van de lange vingers in de kofie en verdeel ze op de bodem van een schaal. Schep daar een laag roommengsel overheen. Herhaal deze 2 lagen nogmaals en strijk het glad. Bestuif het gerecht met cacaopoeder. Zet de schaal 2 uur of langer in de koelkast om op te stijven. Versier het eventueel met wat frambozen.

Bronvermelding