Rüeblitorte (worteltjestaart)

Gebak, Bijgerecht, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 50 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-01-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 250 gram suiker
  • 250 gram worteltjes
  • 250 gram amandelen
  • 1 citroen
  • 80 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 250 gram poedersuiker
  • 2-3 eetlepels citroensap

Bereiden

Rasp de wortelen fijn . Maal of hak de amandelen fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Splits de eieren en roer het eigeel met de suiker schuimig. Klop de eiwitten met een snufje zout tot pieken. Roer de wortelen en de amandelen samen met het sap en de schil van de citroen door het eigeelmengsel. Roer hierdoorheen de bloem en bakpoeder. Schep met een metalen lepel het eiwit er luchtig doorheen. Bak de taart bij 180 graden in 50 minuten gaar. Maak van de poedersuiker en citroensap een glazuur en bestrijk de taart na afkoeling er mee en versier hem met bijv. marsepeinen worteltjes.

Bronvermelding